Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017


                    Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" (ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ)...

Μία μεγάλη απογοήτευση αισθάνθηκε σαν σήμερα στις 10 Αυγούστου 1965 ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, ίσως τη μεγαλύτερη εκείνων των θλιβερών ημερών του Ιουλίου- Αυγούστου 1965 των γνωστών "Ιουλιανών" με το βασιλικό πραξικόπημα και την βίαιη απομάκρυνση από την εξουσία της εκλεγμένης με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Τα ανάκτορα που προηγούμενα χαρακτήριζαν τον "αριστερό" πολιτικό Ηλία Τσιριμώκο ως "σφαγέα", τον καλούσαν και του ανέθεταν τον σχηματισμό κυβέρνησης αγνοώντας την βούληση και επιλογή του Ελληνικού λαού αλλά και τους νόμους και το Σύνταγμα. Και ο Τσιριμώκος έβαλε το μαύρο του κουστούμι και μετέβη στα ανάκτορα αποδεχόμενος την ... ανακτορική εντολή διαγράφοντας εν μιά νυκτί τους λαϊκούς αγώνες και θυσίες της Αριστεράς που προηγήθηκαν.Το σχετικό χρονικό αναφέρει:
10.08.1965 Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος , παρακάμπτοντας τον Γ. Παπανδρέου και την ΕΚ, στις 08.08.1965 έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Στ. Στεφανόπουλο αλλά και αυτού η πρόταση στη Βουλή απορρίπτεται στις 10.08.1965 για να αναγκαστεί ο βασιλιάς να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ηλία Τσιριμώκο , παλιό στέλεχος του ΕΑΜ που κατηγορήθηκε κατά το παρελθόν από τα ανάκτορα ως «εαμοκομουνιστής σφαγέας». Ο Τσιριμώκος, τον οποίο ο Παπανδρέου χαρακτήρισε «αυλικό θεράποντα»,αποδέχθηκε την εντολή και προσπάθησε να σχηματίσει κυβέρνηση με διάφορες σκοτεινές μεθοδεύσεις , απειλές και εκβιασμούς ενώ αναταραχή και διαδηλώσεις επικρατούσαν σε ολόκληρη τη χώρα ...
΄Ηταν η πρώτη οδυνηρή και απρόβλεπτη απογοήτευση μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού απο την "Αριστερά" (σε εισαγωγικά) και δυστυχώς ακολούθησαν και άλλες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου